Killan toiminnasta

Jatkosta ja uusista suuntauksista päätetään killan syyskokouksessa marraskuussa 2022.

 

Toiminta ennen helmikuuta 2022

Kymenlaakson Venäjän-kaupan kilta on toiminut vuodesta 2003 alkaen tavoitteenaan koota yhteen Venäjä-asioissa maakunnan alueella toimivat yksityiset henkilöt, organisaatiot ja yritysten edustajat. Tavoitteemme on edistää Kymenlaakson kansainvälistä ilmapiiriä ja maakunnan yritysten ja toimijoiden Venäjän-kauppaa ja Venäjä-yhteyksiä.

Perusajatuksena on jakaa ajankohtaista Venäjä-tietoutta ja tarjota jäsenillemme vapaamuotoisia mahdollisuuksia verkostoitua, vaihtaa kokemuksia ja löytää uusia yhteistyökumppaneita.

Olemme panostaneet viime aikoina viestintään säännöllisesti ilmestyvien Kiltaviestien sekä avoimien Facebook-sisältöjen avulla. Haluamme edistää Kymenlaakson alueella kaupallista yhteistyötä Venäjän kanssa poliittisista ja muista kaupankäyntiä haittaavista ongelmista huolimatta. Poliittista tavoitetta ei ole, mutta kauppapoliittista kylläkin.

Venäjän-kaupan kiltojen yhteistyösopimus mahdollistaa jäsenillemme osallistumisen myös sisarkiltojemme - Etelä-Karjalan Venäjän kauppaklubi EKVK, Hämeen Venäjän-kaupan kilta (Lahti) ja Venäjän kaupan kilta (pääkaupunkiseutu) – tapahtumiin ja matkoille samoin ehdoin kuin ko. kiltojen jäsenetkin. Välitämme jäsenillemme tietoa myös näistä tapahtumista.